0
باشقۇرۇش ئەسكەرىتمىسى : باشقۇرغۇچى چايان-شاھ بۇ تېمىنى ئاياللار دىن بۇ
سەھىپىگە كۆچۈرۈپ كەلدى .(2008-05-23)>
ئۇيغۇر تاملىرىدىن سۈتلۈك پولۇ ئېتىش ئۇسۇلى. سۈتلۈك پولۇ شىرە پولۇ
دەپمۇ ئاتىلىدۇ~! *
[خۇرۇچى]
گۈرۈچ ئىككى كىلوگرام ،پىياز بىرتال، سۈت بىر كىلوگرام،زىرە
مۇۋاپىق،ياغ 200 گرام، تۇز مۇۋاپىق مىقداردا، تۇرۇپ(لوبو) بىر كىلوگرام،
سۇ 500 گرام.
[ئېتىش ئۇسۇلى]
1.سۈتنى قاينىتىپ قۇيىمىز. پىيازنى يالپاق،تۇرۇپ قوناقتەك چوڭلۇقتا
توغرىلىدۇ. گۈرۈچنى 3-4 قېتىم يۇيۇپ ئىسسىق سۇغا چىلاپ قويۇلىدۇ.
+vF8:QK B
2.ياغ 6-7 دەرىجە قىزىغاندا پىيازنى سېلىپ سارغايتىپ، تۇرۇپنى سېلىپ
بوش قورۇپ،زىرە،تۇزنى سېلىپ ۋە 500 گرام سۇ قۇيۇپ قاينىتىلىدۇ، تۇرۇپ
پىشقاندا گۈرۈچنى سېلىپ گۈرۈچ سۈيى تارتىلغاندا، قايناتقان سۈتنى قۇيۇپ
ئاشنى دەملەپ پۇشۇرىمىز. 9)
[ئالاھىدىلىكى]l
ئاش شىرنىلىك، رەڭگى ئاق بولىدۇ. لېگەنگە سۈت يىغىلىدۇ.
No comments:
Post a Comment